2012. április 20., péntek

Nicoise salade (Nizzai saláta)

                     /kg
Jégsaláta 0,30
Angol zöldbab 0,30
Főtt tojás 4 db
Tonhal konzerv 0,15
Paradicsom 0,20
Burgonya 0,20
Olajbogyó 0,10
Kapribogyó 0,05
Szardella filé
Dijoni mustár
Balzsamecet
Fokhagyma
Olívaolaj
Só,bors
A zöldbabot és a kockára vágott burgonyát megfőzzük, majd össze- keverjük a kisebb darabokra tépett jégsalátával a tonhal konzervvel a kockára vágott paradicsommal az olajbogyóval és a kapribogyóval. A balzsamecetből,olívaolajból, dijoni mustárból, fokhagymából öntetet készítünk ezzel locsoljuk meg a salátát. Szeletelt tojással és szardella filével díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése