2012. május 2., szerda

Ízutazás a Föld körül - Mexikó

Ki ne szeretné beutazni a világot és minden hónapban egy másik ország kultúráját, gasztronómiáját megismerni?
ÖN IS SZERETNÉ?

        Most tegyünk félre mindenféle ellenérvet, hogy ez miért nem valósulhatna meg!
        Öt percre, tegye félre a racionalitást!

        Képzelje el, hogy bejárja a világot, körbe utazza a Földet!
        Tegyük fel, hogy Ön minden hónapban egy másik országba utazhat!

Játsszon el az érzéssel……..
Képzelje el, ahogy megérkezik Mexikóba! Miután leszállt a repülő és kinyitják a repülő ajtaját, meglegyinti az arcát a langyos, sós tengeri levegő és elkapja Önt a latin életérzés. A hihetetlenül sokszínű természeti adottságokkal rendelkező Mexikó; sivatag, hegyvidék, vulkánok, többezer éves kultúra, vakítóan fehér homokos partok, apró szigetek, dzsungel, sokszínű élővilág, és a történelmi maja és azték kultúra rejtélyei és érdekességei várják!

Képzelje el, miután megcsodálták a Maya és Azték kultúra csodáit és történelmi nevezetességeit, megérkeznek a cancuni Beach-re. A Pálmafák árnyékában megpihenve, a hófehér homokról visszaverődő szikrázó napsütésben, gyöngyöző pohárból iszogatja a Margarita koktélját........majd, miután a nap elsüllyed a horizonton a mélykék tengerben, a háttérben mariachit kezdenek játszani a zenészek, és a fáklyák lángjai táncot járnak a pohara tükrében. Serény pincérek egymás után hozzák a mexikói konyha csodáit. Az ízek kavalkádja, színek és ritmusok ölelik körül és átadja magát a latin életérzésnek! A langyos sós szellőben fűszeres illatok keverednek és a háttérben ritmusosan szól a gitár. Felfokozott érzékekkel átadja magát az ízek élvezetének. Kezdésnek egy könnyű guacamole-t tunkolgat a ropogósra sült tortilla-val, majd egymást váltják a csípős, édes és fűszeres ízek, az ízek tobzódása ez! És a vacsora még csak most kezdődik……..

Ez az érzés és élmény vár Önre!

ÍZ-UTAZÁS A FÖLD KÖRÜL- NEMZETEK KONYHÁI
        MEXIKÓ

A latin életérzés, Mexikó hangulata és ízei várnak Önre!
Különleges menüsorral készültünk, amely bőséges ízelítőt nyújt a Mexikói konyha remekeiből! Miközben átadják magukat az ízek élvezetének, temperamentumos ritmusok szólnak a háttérben. A ételek mellé Mexikói italokat kínálunk, melyek kortyolgatása közben, pihenéskép válogathatnak az országot és konyháját bemutató könyvválogatásból is, a Fáma könyvesbolt jóvoltából. A hónap végén Mexikói főzőtanfolyamot szervezünk, hogy haza vihessék és otthon is élvezhessék az ízeket, felidézve a kellemes emlékeket. A recepteket és az érdekes információkat folyamatosan közé tesszük a blogon és Facebook oldalunkon, illetve receptgyűjtemény formájában elküldjük Önnek E-mailben! És ezzel még nincs vége, mert további meglepetések várják még Önöket!


Menüsor
  1.             Guacamole – avokadokrém E, A
  2.             Sopa de elote – chilis kukoricakrém  leves E, A
  3.             Tomate salsa – paradicsom salsa E, A
  4.             Quesedilla – sajttal töltött tortilla E, A
  5.             Tortilla chips – sült kukorica lepény E, A
  6.             Aroz con verdulero   -paradicsomos zöldséges édes chilis rizs E, A
  7.             Enchillada – húsos raguval töltött tortilla, chili szósszal
  8.             Burrito – Grillezet hússal, zöldségekkel, sajttal
  9.             Chili con carne – Chilis- marhahúsos egytálétel, babbal, kukoricával
  10.             Gamba con cilantro  - Rák, korianderes salsával
  11.           Ensalada de pasta – Mexikói tésztasaláta, ananásszal, kukoricával, chilis majonézzel
  12.             Pollo con chocolate  - csokoládés-chilis csirke
  13.             Chili y Chocolate flan  – Chlis csokoládé flan E, A
  14.             Tequila koktél –A

Az Ezüst menü tartalmazza az 1,2,3,4 fogásokat az, 5-ös és 6-os fogást és egy szabadon választott fogást az Ön választása szerint a 7-12 fogásokból, ezen kívül a desszertet (13).
Az Arany menü tartalmazza  az 1,2,3,4 fogásokat az, 5-ös és 6-os fogást és két szabadon választott fogást az Ön választása szerint a 7-12 fogásokból, ezen kívül a desszertet (13) és egy pohár Tequila koktélt.

 De nincs ok az aggodalomra, hogy; "ennyi fogást ki bír majd megenni ?", mert a fogások kis méretűek, így mire a végére ér kellemesen jól lakik és egy teljesebb, komplexebb élményt kap a Mexikói ízvilágból. Természetesen ha az összes fogást végig szeretné kóstolni, erre is meg van a lehetőség!
      
      

       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése