2012. február 15., szerda

Íz-Utazás a Föld körül

Ki ne szeretné beutazni a világot és minden hónapban egy másik ország kultúráját, gasztronómiáját megismerni?
ÖN IS SZERETNÉ?
Most tegyünk félre mindenféle ellenérvet, hogy ez miért nem valósulhatna meg!
Öt percre, tegye félre a racionalitást!
Képzelje el, hogy bejárja a világot, körbe utazza a Földet!
Tegyük fel, hogy Ön minden hónapban egy másik országba utazhat!

Játsszon el az érzéssel……..

Márciusban mondjuk az úti célja Spanyolország, Katalónia. Miután leszállt a repülő Gironában és kinyitják a repülő ajtaját, meglegyinti az arcát a langyos, sós tengeri levegő és elkapja Önt a mediterrán életérzés. Spanyolország, amely meleg tengerével, hevítő napsugarával, szépséges természetével, aranyló partjaival és mediterrán ízeivel csábítja Önt! Spanyolország igazi ínyencségeket tartogat: a mediterrán konyha csodáit és a világ talán legjobb borait.
Képzelje el, ahogy este, a tengerparton egy tapas bárban vacsorázik. A langyos sós szellőben fűszeres illatok keverednek és a háttérben ritmusosan szól a gitár. Felfokozott érzékekkel átadja magát az ízek élvezetének.
Kezdésnek egy vékony szelet Serranói sonkával, fekete olajbogyóval és friss kenyérrel kísérgeti a tüzes vörösbort, majd jéghideg gazpacho-val próbálja lehűteni érzékeit. És a vacsora még csak most kezdődik……..



…..de ugorjunk egy nagyot, egy hónapot……
Áprilisban a következő állomás Franciaország, Provance! 
Érzékszerveinket a nap érlelte gyümölcsök színe, a provance-i konyha zamatos illata és az ódon szökőkutak csobogása ébreszti fel.   Egyik irányból a sós tengeri fuvallat, másik irányból a mámorító, fűszeres, levendula illat csavarja el fejünk. Egy hangulatos kis vidéki étteremben ismerkedünk a csodálatos francia kulináriával.   A teraszon a lugas alatt ülünk, elmélázunk az elénk táruló színpompás virág és levendula mezők látványán. A lugason keresztül beszűrődő napfény táncot jár a boros poháron. Levendula-mézes kecskesajtot eszegetünk egy szelet bagettel és egy pohár jéghideg, könnyű Beuajoalis-val. Házigazdánk, sorra hozza a finom ízelítőket a fűszervajas töltött csigát és a ratatouille-t, melyeket könnyű vörös borokkal kísérünk. Magával ragadja az embert ez a földi paradicsom……..


…és már megint egy újabb helyszínre utazunk, nyugatra vesszük az irányt, átrepüljük az Atlanti Óceánt. Az úti cél; Mexikó……..

 Eltudná képzelni, hogy minden hónapban máshová utazzon? Megismerkedjen különböző nemzetek kultúrájával, konyhájával, ételeivel és italaival?
És ha azt mondanánk, hogy ez lehetséges, kíváncsi lenne, hogy hogyan?
Tartson velünk és utazzuk körbe a Földet együtt!
Hamarosan jelentkezünk az útitervvel!

2 megjegyzés: