2012. március 26., hétfő

Albondigas de carne (fűszeres húsgolyók, paradicsomszószban)



 
marhahús 0,12
sertéshús 0,12
hámozott paradicsom 0,15
Paradicsom püré 0,04
fehér bor 0,03
hagyma 0,03
fokhagyma 0,005
fűszerek, só, bors, római kömény,
petrezselyemzöld


A darált húsokat összekeverjük, sóval, borssal, római köménnyel, fokhagymával ízesítjük és kis golyókat formázunk belőle. Paradicsom mártást készítünk; olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük a paradicsompürét és a hámozott paradicsomot, sóval, borssal, római köménnyel, fokhagymával ízesítjük és szétfőzzük. A mártásban megfőzzük a gombócokat. Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése