2012. március 28., szerda

Paella (sáfrányos-zöldséges rizs, csirkével és tenger gyümölcseivel)


rizs 0,04
tengergyümölcse  0,03
csirkecomb filé 0,02
zöldségek   0,05
hagyma  0,03
fokhagyma 0,005
fűszerek 0,01
garnéla 0,02
húslé 0,08
Nagyobb lábasban megmelegítjük az olajat. A feldarabolt és megsózott csirkehúst aranybarnára sütjük benne. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, a kimagozott és karikára szeletelt paprikát, és a zúzott fokhagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, felengedjük a húslevessel, ízesítjük a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal. Csendesen (lábosban lefödve) főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor kidobjuk belőle a babérlevelet, belekeverjük a rizst és a sáfrányt. Felforraljuk, majd csendesen főzzük, keverés nélkül, amíg a rizs is megpuhul és a leve is elpárolog. Ha közben a leve elfő, és akkor pótolni kell kevés húslevessel vagy meleg vízzel. Az utolsó fázisban hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, kagylót, rákot és még 4-5 percig pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése