2012. március 30., péntek

Íz-Utazás a Föld körül- Franciaország

Ki ne szeretné beutazni a világot és minden hónapban egy másik ország kultúráját, gasztronómiáját megismerni?

ÖN IS SZERETNÉ?

Most tegyünk félre mindenféle ellenérvet, hogy ez miért nem valósulhatna meg!

Öt percre, tegye félre a racionalitást!
Képzelje el, hogy bejárja a világot, körbe utazza a Földet!

Tegyük fel, hogy Ön minden hónapban egy másik országba utazhat!

Játsszon el az érzéssel……..

Érzékszerveinket a nap érlelte gyümölcsök színe, a provence-i konyha zamatos illata és az ódon szökőkutak csobogása ébreszti fel. Egyik irányból a sós tengeri fuvallat, másik irányból a mámorító, fűszeres, levendula illat csavarja el fejünk. Egy hangulatos kis vidéki étteremben ismerkedünk a csodálatos francia kulináriával. A teraszon a lugas alatt ülünk, elmélázunk az elénk táruló színpompás virág és levendula mezők látványán. A lugason keresztül beszűrődő napfény táncot jár a boros poháron. Levendula-mézes kecskesajtot eszegetünk egy szelet bagettel és egy pohár jéghideg, könnyű Beuajoalis-val. Házigazdánk, sorra hozza a finom ízelítőket a fűszervajas töltött csigát és a ratatouille-t, melyeket könnyű vörös borokkal kísérünk. Magával ragadja az embert ez a földi paradicsom……
Vannak tájak, amelyekről az ember már megismerésük előtt is álmodozik. És ha egyszer eljut oda, mindig honvágyat érez iránta. Provence ilyen hely! Provence varázslatos levegője olívaolaj-, kakukkfű- és levendulaillatot áraszt. A napfényben fürdő déli tartomány nem minden ok nélkül a turisták egyik legkedveltebb úti célja. Provence és a napsütötte domboldalakon végigkígyózó, végtelen lila levendulamezők szinte elválaszthatatlanok egymástól.  Franciaország igazi ínyencségeket tartogat: a gasztronómia csodáit és a világ talán legjobb borait.


ÍZ-UTAZÁS A FÖLD KÖRÜL- NEMZETEK KONYHÁI

FRANCIAORSZÁG

A mediterrán életérzés, Franciaország hangulata és ízei várnak Önre! Áprilisban különleges Francia menüsorral készülünk, amely bőséges ízelítőt nyújt a Provence-i és a Francia konyha remekeiből! Miközben átadják magukat az ízek élvezetének, kellemes Francia slágerek szólnak a háttérben. A ételek mellé Francia italokat kínálunk, melyek kortyolgatása közben, pihenéskép válogathatnak a Franciaországot és konyháját bemutató könyvválogatásból is, a Fáma könyvesbolt jóvoltából. A hónap végén Francia főzőtanfolyamot szervezünk, hogy haza vihessék és otthon is élvezhessék az ízeket, felidézve a kellemes emlékeket. A recepteket és az érdekes információkat folyamatosan közé tesszük a blogon és Facebook oldalunkon, illetve receptgyűjtemény formájában elküldjük Önnek E-mailben! És ezzel még nincs vége, mert további meglepetések várják még Önöket!


Menüsor


  • Zöldfűszeres boursin, bagettel E, A
  • Soup au Pistou – Provence-i zöldségleves E, A
  • Ratatouille - Francia "lecsó" E, A
  • Quiche Lorainne- Zöldséges-sonkás pite E, A
  • Gratin dauphinois – Tejszínes burgonya  E, A  vagy
  • Légumes á la vapeur  -Párolt vajas zöldség  E, A
  • Niçoise salade – (Nizzai saláta) vegyes saláta, zöldbabbal, főtt tojással és tonhallal
  • Poisson-Chat filet sauce bordelaise – Harcsafilé bordeaux-i mártással
  • Blanquette de veau – Francia borjúragu
  • Crepes farcies aux épinards – Spenótos palacsinta
  • Provance poulet - Provence-i csirke
  • Boeuf Bourguignon  - Burgundi marharagu
  • Fruit de mer à la Lyonnaise - Tenger gyümölcsei Lyon-i módra E, A
  • Tarte tatin – Francia almatorta,vaníliafagyival E,A
  • Pernot – Ánizsos francia hűsítő koktél  A



Az Ezüst menü tartalmazza az 1,2,3,4 fogásokat az, 5-ös vagy 6-os fogást és egy szabadon választott fogást az Ön választása szerint a 7-13 fogásokból, ezen kívül a desszertet (14).

Az Arany menü tartalmazza  az 1,2,3,4 fogásokat az, 5-ös vagy 6-os fogást és két szabadon választott fogást az Ön választása szerint a 7-13 fogásokból, ezen kívül a desszertet (14) és egy pohár Pernod koktélt.

De nincs ok az aggodalomra, hogy; "ennyi fogást ki bír majd megenni ?", mert a fogások kis méretűek, így mire a végére ér kellemesen jól lakik és egy teljesebb, komplexebb élményt kap a Francia ízvilágból. Természetesen ha az összes fogást végig szeretné kóstolni, erre is meg van a lehetőség! Az Íz-utazás árait úgy találtuk ki, hogy minél hosszabb útra indul, annál olcsóbb lesz a fajlagos ára, tehát megéri hosszabb útra befizetni! Az élményt is meghosszabbíthatjuk és spórolunk is vele!
Az utazás költségei az alábbiak lesznek:


Íz-Utazás Íz-Utazás
Ezüst menü
Csak törzsvásárlóinknak

Íz-Utazás
Arany menü
Csak törzsvásárlóinknak
Ízelítő falatkák
√  √  √ 
Négyfogásos vacsora  √  √  √ 
Desszert
√  √  √ 
Receptfüzet
√  √ 
+ Extra fogások √ 
Nemzeti italok √ 
Összesen:
2.500,- Ft/ fő
1.790,- Ft/  fő 
2.490,- Ft/  fő 
5 napos körút
7.990,- Ft/  fő
1.598,- Ft/  fő 
10.990,- Ft/  fő
2.198,- Ft/  fő 
10 napos körút
14.990,- Ft/  fő
1.499,- Ft/  fő 
20.990,- Ft/  fő
2.099,- Ft/  fő 


Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb csomagot és biztosítsa a helyét, foglalással!
06-20-396-55-12
 
Szeretettel várjuk, egy élményekkel teli utazással!
 
A kedvezményes árak, csak beszállókártyával vehetőek igénybe!
Ha esetleg még nem regisztrált az Íz-utazásra, itt megteheti:

Regisztrálok a kedvezményes beszállókártyára! 

Ha Ön még nem törzsvásárlónk, de ezeket a sorokat olvassa (tehát már vendégünk volt), akkor csak a véletlen műve lehet, hogy még nem kapott törzsvásárlói kártyát! A beszállókártya regisztrációval Ön is jogosult lesz a törzsvásárlói kedvezményekre!

A regisztráció semmilyen kötelezettséggel nem jár, csak a kedvezményes lehetőséget teremti meg! Miután regisztrált, a névre szóló beszállókártyáját postán küldjük meg!
A kedvezményes Voucher (beszállókártya)  biztosítja az Íz-utazás a Föld körül- Nemzetek konyhái programon való részvételt!

A programról részletesebben itt tájékozódhat!

Felmerülő kérdésekkel kapcsolatban, az alábbi telefonszámon állunk szíves rendelkezésére!
06-20-322-03-72



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése