2012. március 9., péntek

Gazpacho

 Gazpacho (hideg fűszeres-paradicsmos leves)  
                       kg
paradicsom 0,17
hagyma 0,02
kenyérbél 0,01
fokhagyma 0,002
olívaolaj 0,02
uborka 0,02
kápia 0,02
borecet 0,01
víz 0,2
só, bors

A zöldségeket és a kenyérbelet nagyobb kockákra vágjuk, ráöntjük a borecetet és az olívaolaj felét, majd 10-12 órát a hűtőben érleljük. Rúdmixerrel finomra turmixoljuk, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a maradék olívaolajat és a fűszereket, majd átszűrjük. Pirított kenyérkockával, bazsalikom pesztóval, esetleg apró kockára vágott zöldségekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése