• 1 db mangó
• 1 db salottahagyma
• 2 db chili
• 1 db paradicsom
• 2 cm gyömbér, frissen
• 1 mk só
• 1 tk garam masala
• 1 ek növényi olaj
• 1 tk mustármag (barna)
• 3 ek zöldcitromlé
• 1½ ek cukor
A mangót meghámozzuk, kettévágjuk és levágjuk a magjáról. Kisebb,
vékonyabb hasábokra vágjuk a mangóhúst, majd a magja széléről is
leválasztjuk a gyümölcshúst.
A chilit félbevágom, ujjal kimagozom, majd éles késsel egészen kis szeletekre vágom. (Mennyisége természeseten a csípősség igénye szerint növelhető:-) A gyömbért meghámozom és apró darabokra vágom.
Egy pici serpenyőben felforrósítom az olajat, ha forró, kipattogtatom benne a mustármagot. A paradicsomot meghámozom, kimagozom, a húsát pedig apróra vágom, a levére sincs itt szükség.
Az összes hozzávalót egy tálban összekeverem és legalább néhány órára néhány keverés mellett hagyom összeállni.
Ha nem elég kerek vagy csípős az íze, lehet még chilivel, gyömbérrel, garam masala-val, cukorral vagy zöldcitrom levével ízesíteni.
Ezt a chutney-t frissen kell fogyasztani, legfeljebb néhány napot állhat.
A chilit félbevágom, ujjal kimagozom, majd éles késsel egészen kis szeletekre vágom. (Mennyisége természeseten a csípősség igénye szerint növelhető:-) A gyömbért meghámozom és apró darabokra vágom.
Egy pici serpenyőben felforrósítom az olajat, ha forró, kipattogtatom benne a mustármagot. A paradicsomot meghámozom, kimagozom, a húsát pedig apróra vágom, a levére sincs itt szükség.
Az összes hozzávalót egy tálban összekeverem és legalább néhány órára néhány keverés mellett hagyom összeállni.
Ha nem elég kerek vagy csípős az íze, lehet még chilivel, gyömbérrel, garam masala-val, cukorral vagy zöldcitrom levével ízesíteni.
Ezt a chutney-t frissen kell fogyasztani, legfeljebb néhány napot állhat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése