2012. június 1., péntek

A varázslatos India

 Ki ne szeretné beutazni a világot és minden hónapban egy másik ország kultúráját, gasztronómiáját megismerni?
ÖN IS SZERETNÉ?

Most tegyünk félre mindenféle ellenérvet, hogy ez miért nem valósulhatna meg!
Öt percre, tegye félre a racionalitást!
Képzelje el, hogy bejárja a világot, körbe utazza a Földet!
Tegyük fel, hogy Ön minden hónapban egy másik országba utazhat! 

 
Játsszon el az érzéssel……..

Képzelje el a hihetetlenül sokszínű Indiát!  Ősi kultúrák és vallások bölcsője, mely évezredek óta mágnesként vonzza az utazókat, a különleges életérzés után vágyódókat. Egy más világ. Egy világ, ahol senki sem siet, ahol az emberek harmóniában élnek önmagukkal, isteneikkel és a természettel, ahol mindmáig élnek az ősi szokások és hagyományok, ahol a napfény és az itt élő emberek mosolya kíséri az ideutazót. A természet és a nők ruháinak vibráló színei, egzotikus fűszerektől, gyümölcsöktől és virágoktól illatos levegő, elomló, izgalmas ízek kavalkádja hat minden érzékünkre. A buja, mélyzöld trópusi erdőket fehéren-sárgán-vörösen villódzó partok választják el a tenger valószínűtlen kékségétől, az évszázados templomok, paloták, erődök tömbjeit nyüzsgő települések, smaragdzöld ültetvények fonják körül, az őserdők mélyén helyi törzsek kisebb-nagyobb csoportjai és ritka vadállatok élnek, a partok közelében a gigantikus metropoliszok mellett bájos kisvárosok, romantikus halászfalvak és zeg-zugos, titokzatos vízi-világ várja az idelátogatókat. Mindez India.


        
Képzelje el, miután megcsodálták a Tadzs Mahal-t és ennek a sokszínű kultúrának a csodáit és történelmi nevezetességeit, megérkeznek Goa homokos-pálmafás tengerpartjára. A Pálmafák árnyékában megpihenve, a hófehér homokról visszaverődő szikrázó napsütésben, gyöngyöző pohárból iszogatja a jeges teát........majd, miután a nap elsüllyed a horizonton a mélykék tengerben, a háttérben elkezdenek játszani a zenészek, és a fáklyák lángjai táncot járnak a pohara tükrében. Serény pincérek egymás után hozzák az indiai konyha csodáit. Az ízek kavalkádja, színek és ritmusok ölelik körül és átadja magát India varázslatos életérzésének! A langyos sós szellőben fűszeres illatok keverednek. Felfokozott érzékekkel átadja magát az ízek élvezetének. Kezdésnek egy könnyű sabji-t tunkolgat a ropogósra sült naan kenyérrel, majd egymást váltják a csípős, édes és fűszeres ízek, az ízek tobzódása ez! És a vacsora még csak most kezdődik……..
Ez az érzés és élmény vár Önre! 

  ÍZ-UTAZÁS A FÖLD KÖRÜL- NEMZETEK KONYHÁI
        INDIA 

A sokszínű India hangulata és ízei várnak Önre! Különleges menüsorral készültünk, amely bőséges ízelítőt nyújt az Indiai konyha remekeiből! Miközben átadják magukat az ízek élvezetének, kellemes megnyugtató zene szól a háttérben. A ételek mellé Indiai italokat kínálunk, melyek kortyolgatása közben, pihenéskép válogathatnak az országot és konyháját bemutató könyvválogatásból is, a Fáma könyvesbolt jóvoltából. A hónap végén Indiai főzőtanfolyamot szervezünk, hogy haza vihessék és otthon is élvezhessék az ízeket, felidézve a kellemes emlékeket. A recepteket és az érdekes információkat folyamatosan közé tesszük a blogon és Facebook oldalunkon, illetve receptgyűjtemény formájában elküldjük Önnek E-mailben! És ezzel még nincs vége, mert további meglepetések várják még Önöket!

Menüsor:
  1. Baingan Bhartá (indiai padlizsánkrém) E, A
  2. Tamatar Ka Shorba (fűszeres paradicsomleves, pirított csapati kenyérrel) E, A
  3. Szamósza (fűszeres zöldségekkel töltött,olajban sült tészta batyu) E, A
  4. Aam Chatni (fűszeres mangó chutney) E, A
  5. Zirá Puláo (fűszeres indiai rizs) E, A
  6. Csapáti (indiai kenyér) E, A
  7. Tandoori murg tikka (tandúri csirke, nyárson sütve uborka raita-val)
  8. Pakora (fűszeres, csicseriborsó lisztben panírozott zöldségek, olajban sütve)
  9. Rogan Josh (kasmíri bárányragu)
  10. Goai hal-curry (kókuszos chilis hal-curry)
  11. Murgh Makhni (Paradicsomos-joghurtos fűszeres csirkeragu)
  12. Prawn Karahi (fűszeres paradicsomos garnéla)
  13. Szudzsi Ká Halvá(karamellás-fűszeres,búzadarából készült édesség, gyümölcsökkel) E, A
  14. Ninbú Páni (hűsítő indiai limonádé) A

Az Ezüst menü tartalmazza az 1,2,3,4 fogásokat az, 5-ös és 6-os fogást és egy szabadon választott fogást az Ön választása szerint a 7-12 fogásokból, ezen kívül a desszertet (13).
Az Arany menü tartalmazza  az 1,2,3,4 fogásokat az, 5-ös és 6-os fogást és két szabadon választott fogást az Ön választása szerint a 7-12 fogásokból, ezen kívül a desszertet (13) és egy pohár hűsítő indiai limonádét.

De nincs ok az aggodalomra, hogy; "ennyi fogást ki bír majd megenni ?", mert a fogások kis méretűek, így mire a végére ér kellemesen jól lakik és egy teljesebb, komplexebb élményt kap a Indiai ízvilágból. Természetesen ha az összes fogást végig szeretné kóstolni, erre is meg van a lehetőség!

Az Íz-utazás árait úgy találtuk ki, hogy minél hosszabb útra indul, annál olcsóbb lesz a fajlagos ára, tehát megéri hosszabb útra befizetni! Az élményt is meghosszabbíthatjuk és spórolunk is vele!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése