2012. június 26., kedd

Murgh Makhni - Paradicsomos-joghurtos fűszeres csirkeragu


1 kg csirkecombot falatnyi kockákra vágva
A páchoz:
300 ml natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
½ tk. őrölt pirospaprika
½ tk. garam masala
1 tk. só
2 tk. citromlé
¼ tk. őrölt szegfűszeg
¼ tk. őrölt fahéj
¼ tk. őrölt kardamom
A továbbiakban:
1 doboz (400 ml) hámozott paradicsomkonzerv
½ tk. szárított görögszénalevél
½ tk. őrölt pirospaprika

8 dkg hideg édes tejszínvaj
1 dl tejszín
1 tk. garam masala

A páchoz a gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk és késsel vagy aprítóval pürévé aprítjuk. Belekeverjük a joghurtba, hozzáadjuk a fűszereket, jól elkeverjük. Egy fedeles műanyag dobozba belerakjuk a húsdarabokat, nyakon öntjük a páccal és minimum 1 órán át, de inkább egy éjszakán át hűtőben érleljük.
Utána egy kevés olajon a páccal együtt fedő alatt egy serpenyőben kis lángon puhára pároljuk.
Közben a hámozott paradicsomot egy serpenyőbe öntjük, egy fakanállal szétnyomkodjuk kisebb darabokra és 5 percig forraljuk, hogy kicsit sűrűsödjön. Megsózzuk, belekeverjük a mozsárban porrá zúzott görögszénalevelet és az őrölt pirospaprikát, majd a nagyobb darabokra vágott hideg vajat. Épp csak elkeverjük benne, garam masalával ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt és elzárjuk a gázt.
A megpárolt húst nyakon öntjük a vajas paradicsomszósszal és elkeverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése