Hozzávalók 4 személyre
• 1 kg szálkátlan halfilé
• 1 kiskanál só
• 1 kiskanál kurkuma
• 1 közepes hagyma
• 1 friss kókusz húsa vagy 5 dkg kókuszreszelék
• 1 kiskanál tamarind-koncentrátum
• 3-4 száraz cseresznyepaprika vagy más középerős piros csili
• 1 kiskanál só
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1 kiskanál őrölt szecsuáni bors
• 1 kiskanál koriander
• 1 evőkanál finomra vágott zöld csilipaprika
A nagyobb darabokra vágott halat dörzsöld be sóval és kurkumával.
A finomra vágott hagymát olajon pirítsd üvegesre. Közben turmixold össze a kókuszt a tamarinddal és a többi fűszerrel, és annyi vízzel, hogy sűrűn folyós legyen. Öntsd ezt a maszálát a hagymára, és nagy lángon pirítsd 2-3 percig. Add hozzá a halat, hígítsd fel 1-2 deci vízzel, és újraforrás után még 6-8 percig főzd. Tálald zöld csilivel megszórva. Még jobb lesz, ha a haldarabokat 15-30 perc pácolás után grillen vagy teflonserpenyőben megsütöd egy kicsit.
Ugyanezt a szószt használhatod garnélarákhoz vagy csirkéhez is.
A finomra vágott hagymát olajon pirítsd üvegesre. Közben turmixold össze a kókuszt a tamarinddal és a többi fűszerrel, és annyi vízzel, hogy sűrűn folyós legyen. Öntsd ezt a maszálát a hagymára, és nagy lángon pirítsd 2-3 percig. Add hozzá a halat, hígítsd fel 1-2 deci vízzel, és újraforrás után még 6-8 percig főzd. Tálald zöld csilivel megszórva. Még jobb lesz, ha a haldarabokat 15-30 perc pácolás után grillen vagy teflonserpenyőben megsütöd egy kicsit.
Ugyanezt a szószt használhatod garnélarákhoz vagy csirkéhez is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése