2012. június 23., szombat

Goai hal-curry -kókuszos chilis hal-curry


Hozzávalók 4 személyre

•    1 kg szálkátlan halfilé
•    1 kiskanál só
•    1 kiskanál kurkuma

•    1 közepes hagyma
•    1 friss kókusz húsa vagy 5 dkg kókuszreszelék
•    1 kiskanál tamarind-koncentrátum
•    3-4 száraz cseresznyepaprika vagy más középerős piros csili
•    1 kiskanál só
•    3-4 gerezd fokhagyma
•    1 kiskanál őrölt szecsuáni bors
•    1 kiskanál koriander
•    1 evőkanál finomra vágott zöld csilipaprika
A nagyobb darabokra vágott halat dörzsöld be sóval és kurkumával.
A finomra vágott hagymát olajon pirítsd üvegesre. Közben turmixold össze a kókuszt a tamarinddal és a többi fűszerrel, és annyi vízzel, hogy sűrűn folyós legyen. Öntsd ezt a maszálát a hagymára, és nagy lángon pirítsd 2-3 percig.  Add hozzá a halat, hígítsd fel 1-2 deci vízzel, és újraforrás után még 6-8 percig főzd. Tálald zöld csilivel megszórva.  Még jobb lesz, ha a haldarabokat 15-30 perc pácolás után grillen vagy teflonserpenyőben megsütöd egy kicsit.
Ugyanezt a szószt használhatod garnélarákhoz vagy csirkéhez is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése