Hozzávalók 6-8 személyre
• 2-3 padlizsán (kb. 1 kiló)
• 2 fej hagyma
• 2 centi friss gyömbér
• 1-2 zöld csilipaprika
• 1 kiskanál római kömény
• 1 kiskanál kurkuma
• 1 kiskanál piros csili
• 1 evőkanál őrölt koriander
• ízlés szerint korianderlevél vagy petrezselyemzöld
A padlizsánt megmossuk, a héját pár helyen villával megszurkáljuk, és
sütőben közepes lángon puhára sütjük - amíg kissé összeesik, és a héja
megfeketedik (kb. 45 perc). A megsült padlizsánt félre tesszük hűlni,
amíg kényelmesen meg tudjuk fogni.
Meghámozzuk a padlizsánokat. Az én tapasztalatom szerint könnyebb
félbevágni, és kanállal kikaparni a húsát, mint lehántani a szakadozó
sült héjat. Serpenyőben egy kis olajon megpirítjuk a durvára vágott
hagymát, majd 1-2 perc után hozzáadjuk a többi nyers fűszert és a római
köményt. Még 2-3 perc múlva beleszórjuk a maradék fűszereket, és
hozzátesszük a padlizsánt. További 5-6 percen át főzzük így, aztán
levesszük a tűzről, meghintjük zöldfűszerrel, és tálalható. Az indiai
padlizsánkrémet általában forrón eszik, de hidegen is fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése